Paprika-roomsoep
- Soep
- 20-30 min.
Geroosterde paprika`s geven de tomatensoep een extra zuidelijk tintje
Ingrediënten 4 personen
1 soeppakket mediterrane tomatensoep (Honig)(met pastaschelpjes)1 pot geroosterde paprika`s op olie (of zelf paprika`s roosteren)
2 dl slagroom
2 el olijfolie
verse basilicum
Bereidingswijze
Bereid de soep zoals beschreven op de verpakking van het soeppakket. Giet de paprika af en pureer deze met de staafmixer. Roer de paprikapuree door de soep en laat deze no 3 min staan op laag vuur.
Klop ondertussen de slagroom lobbig en kook in een aparte pan de pastaschelpjes beetgaar.
Bron
Boekje Soep van Libelle
Serveertip
Schep de soep in 4 grote kommen en roer door iedere kom 2 eetlepels slagroom. Breng de pastaschelpjes op smaak met wat olijfolie en basilicum en serveer dit er apart bij.
Ook lekker: verkruimel wat feta of flinters parmezaanse kaas over de soep.