Mediterrane rijstschotel met kip

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2012
  • Mediterrane rijstschotel met kip

    Mediterrane rijstschotel met kip

    Mediterrane rijstschotel met kip

Eenpansgerecht
Aangepast door droge wijn, door zoete te vervangen. Wij vonden dat meer smaak opleveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kipkarbonades
zout / versgemalen peper
1 theel. paprikapoeder
4 eetl. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 theel. verse tijm
mespunt saffraandraadjes
4 rijpe trostomaten, in blokjes
300 g witte rijst
300 ml hete kippenbouillon van tablet
250 ml zoete rosé/witte wijn
4 eetl. verse peterselie
1 citroen, in partjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrooi de kip rondom met zout, peper en paprikapoeder.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de kipkarbonades om en om bruin. Neem ze uit de pan en fruit in het overgebleven vet de ui glazig. Voeg de knoflook, tijm en saffraan toe en fruit nog een minuut zachtjes mee. Voeg de tomaten en rijst toe en roer goed om. Giet de bouillon en wijn bij de rijst en laat al roerende aan de kook komen. Leg de stukken kip tussen de rijst. Zet de pan op een lage stand en laat met het deksel erop in circa 30 minuten gaar stoven. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer met een partje citroen en wat extra vergine olijfolie.

Bron

Blad Boodschappen

Serveertip

Salade is altijd lekker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten