1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Mediterrane rijstschotel met kip

Mediterrane rijstschotel met kip

Door: abosmana

  • Internationaal,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2012

Ingrediënten 4 personen


8 kipkarbonades
zout / versgemalen peper
1 theel. paprikapoeder
4 eetl. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 theel. verse tijm
mespunt saffraandraadjes
4 rijpe trostomaten, in blokjes
300 g witte rijst
300 ml hete kippenbouillon van tablet
250 ml zoete rosé/witte wijn
4 eetl. verse peterselie
1 citroen, in partjes


Mediterrane Rijstschotel met kip
Mediterrane Rijstschotel met kip

Eenpansgerecht
Aangepast door droge wijn, door zoete te vervangen. Wij vonden dat meer smaak opleveren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de kip rondom met zout, peper en paprikapoeder.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de kipkarbonades om en om bruin. Neem ze uit de pan en fruit in het overgebleven vet de ui glazig. Voeg de knoflook, tijm en saffraan toe en fruit nog een minuut zachtjes mee. Voeg de tomaten en rijst toe en roer goed om. Giet de bouillon en wijn bij de rijst en laat al roerende aan de kook komen. Leg de stukken kip tussen de rijst. Zet de pan op een lage stand en laat met het deksel erop in circa 30 minuten gaar stoven. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer met een partje citroen en wat extra vergine olijfolie.

Serveertip

Salade is altijd lekker

Bron

Blad Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van abosmana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top