1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep

Erwtensoep

Door: GG69

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2012

Ingrediënten 6 personen


500 gram hamschijf met bot
100 gram doorregen mager gerookt spek
1 rookworst
1 knolselderij in blokjes
2 grote aardappelen in blokjes
1 bosje gehakte selderie
1 bosje gehakte peterselie
500 gram prei in ringen
500 gram spliterwten
2 laurierbladeren
1 kruidenbuiltjes voor vleesbouillon
3 runderbouillon blokjes
zout en peper naar behoefte


Erwtensoep
Erwtensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de spliterwten goed af. Doe de spliterwten, hamschijf, doorregen mager gerookt spek, bouillontabletten, kruidenbuiltje, laurierbladeren in een pan met 2,5 liter water.
Breng het aan de kook en schuim de soep af.
Leg het deksel op de pan en laat 1,5 uur zachtjes koken, roer het af en toe door.
Verwijder het kruidenbuiltje en laurierbladeren.
Voeg de prei, knolselderij en aardappel toe en laat nog 30 minuten staan.
Voeg de rookworst toe en laat 15 minuten zachtjes meekoken.
Haal vervolgens de rookworst en hamschijf uit de soep.
Haal de mergpijp van de hamschijf en snijd het vlees in kleine stukjes en de rookworst in plakjes.
Voeg het vlees en de worst weer toe en voeg bladselderie en peterselie toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

De erwtensoep is het lekkerst als je hem een dag laat staan.
Laat de erwtensoep afkoelen. De volgende dag de snert rustig opwarmen onder regelmatig roeren.
Als de erwtensoep te dik is kleine beetjes water toevoegen.

Serveertip

Serveer de snert met sneetjes roggebrood en katenspek

Bron

Mijn moeder ;-)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van GG69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top