Hartige makreeltaart.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2012
  • Hartige makreeltaart.

    Hartige makreeltaart.

    Hartige makreeltaart.

"Als bodem voor deze hartige tart gebruik ik croissantdeeg", vertelt Pegita Wildeman. Op de bodem schep ik een pittig mengsel van makreel, ontbijtspek, geraspte kaas, ui en knoflook.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 uien
2 blikjes makreel naturel (van ca. 200 gr.),
1 plak ontbijstpek (ca. 125 gr.),
2 eieren,
zout, peper, mespunt kerriepoeder,
1 blikje croissantdeeg,
2 el paneermeel,
100 gr. geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 24 cm.

Bereidingswijze

Uien snipperen. Makreel laten uitlekken en evt. vel en graten verwijderen, en fijnprakken. Spek in dobbelsteentjes snijden. Spek in ca. 5 minuten uitbakken. Ui toevoegen. Knoflook erboven uitpersen. Ongeveer 5 min. meebakken. Eieren loskloppen met peper en kerriepoeder. Oven voorverwarmen op 200 graden C. Springvorm (24 cm) invetten. Met croissantdeeg bekleden. Bestrooien met paneermeel. Achtereenvolgens erover verdelen: spek-uimengsel, maktreel, eimengsel en geraspte kaas. In midden van oven taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken.
Rand van springvorm verwijderen en in punten snijden.
U kunt ook 300 gram gestoomde makreel nemen.

Bron

Pegita Wildeman.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten