Heerlijke Smeuige Cake met Mandarijn

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2012
  • Heerlijke Smeuige Cake met Mandarijn

    Heerlijke Smeuige Cake met Mandarijn

    Heerlijke Smeuige Cake met Mandarijn

Heerlijke smeuïge cake, afgelopen kerst gemaakt. Er was niet zo veel in huis.. Maar nog wel mandarijntjes die op moesten. Nigella Lawson bracht me op het idee om mandarijnen te koken en deze vervolgens te verwerken in een cake.
Ik heb ook boerenjongens aan de cake toegevoegd, omdat mijn vader dat zo lekker vind. Het resultaat was heeeerlijk!
Maar ook zonder boerenjongens of rozijnen echt een heerlijke smeuïge cake.

Deel dit recept

Ingrediënten
175 gram bloem,
175 gram suiker,
150 gram boter (op kamertemperatuur),
3 eieren (op kamertemperatuur),
half zakje bakpoeder,
2 tl maizena,
1 zakje vanillesuiker,
2 tl kaneel,
2 mandarijnen,
150 gram kwark,
paar drupjes citroensap

Voor de boerenjongens variant: een halve pot boerenjongens (ongeveer 0,25 L)
Voor de rozijnen variant: 150 gram rozijnen, geweld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, blender, cakeblik of kleine taartvorm

Voorbereiding

- Doe de mandarijnen in een pan met een laagje water (tot ze helemaal onderstaan). Breng het water aan de kook en laat de mandarijnen zo`n 1,5 tot 2 uur zachtjes koken. Haal ze daarna uit het water, laat ze even afkoelen en pureer ze dan samen met wat kookvocht met staafmixer tot een mooie egale massa.

- Vet een cakeblik of een kleine taartvorm in.

Bereidingswijze

- Klop de boter, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een romige massa.

- Voeg één voor één de eieren toe. Blijf goed kloppen.

- Zeef de bloem, bakpoeder en maizena

- Spatel voorzichtig om en om gezeefde bloem en kwark door de massa. Voeg ook de kaneel toe.

- Spatel tenslotte voorzichtig de mandarijnpuree en wat citroensap door het beslag.

- Voor de boerenjongens of rozijnen variant: laat de rozijnen goed uitlekken en spatel samen met de mandarijnpuree voorzichtig door het beslag.

- Doe het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in de oven.

Serveertip

Lekker voor bij de thee of koffie

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1385200925 avatar
mobiel_1385200925 23-11-2013

Op hoeveel graden? De temperatuur staat er niet bij handig hoor!!!

bianca-smul avatar
bianca-smul 03-04-2013

Hoi! ik heb gisteren je cake gemaakt en wat was die lekker! dank je wel! ik ga de cake zeker vaker maken! :-)

MarijnLa avatar
MarijnLa 10-03-2013

Hoi susan, Ja, met schil en al. In de schil zit namelijk heel veel smaak. De schil is vrij bitter, maar eenmaal in de cake zelf proef je dat niet meer

susan56 avatar
susan56 01-03-2013

Hallo, even een vraagje. Pureer je de mandarijne met de schil?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten