Garnalen risotto met prei en doperwten
- Italiaans,
- 20-30 min.
Garnalen risotto met prei en doperwten, ook eenvoudig geschikt te maken voor dreumesen.
Ingrediënten 4 personen
2 preien, gewassen2 el olijfolie
300 g risottorijst (pak 500 g)
750 ml visbouillon, heet (van 1 tablet)
1/2 pak tuinerwten, extra fijn (a 450 g, diepvries)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
2 bakjes roze garnalen (a 125 g)
Voorbereiding
Snijd de prei in ringen en was deze.
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
2. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ca. 15 minuten. Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog ca. 5 minuten. Roer regelmatig.
3. Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over 4 diepe borden.
Voor mijn dochter van 1 jaar maak ik altijd een apart pannetje risotto zonder de zoute bouillon. Om haar risotto op smaak te brengen gebruik ik tijm en oregano.
Bron
Allerhande 8 - 2011
Serveertip
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Voor een slankere variant laat ik de crème fraîche altijd weg. De risotto is al smeuïg genoeg.