Garnalen risotto met prei en doperwten

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Garnalen risotto met prei en doperwten

    Garnalen risotto met prei en doperwten

    Garnalen risotto met prei en doperwten

Garnalen risotto met prei en doperwten, ook eenvoudig geschikt te maken voor dreumesen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 preien, gewassen
2 el olijfolie
300 g risottorijst (pak 500 g)
750 ml visbouillon, heet (van 1 tablet)
1/2 pak tuinerwten, extra fijn (a 450 g, diepvries)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
2 bakjes roze garnalen (a 125 g)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de prei in ringen en was deze.

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
2. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ca. 15 minuten. Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog ca. 5 minuten. Roer regelmatig.
3. Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over 4 diepe borden.

Voor mijn dochter van 1 jaar maak ik altijd een apart pannetje risotto zonder de zoute bouillon. Om haar risotto op smaak te brengen gebruik ik tijm en oregano.

Bron

Allerhande 8 - 2011

Serveertip

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Voor een slankere variant laat ik de crème fraîche altijd weg. De risotto is al smeuïg genoeg.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Lientje78 avatar
Lientje78

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten