italiaanse flan

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2012

Heerlijke italiaanse tomatenflan met olijven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 hartige taart deegplakken
1 grote ui
1 flinke teen knoflook
1 blik tomaten (stukjes)
1 tl oregano
2 ons salami
2 ons plakjes kaas
1 ons olijven
handje peterselie
peper en zout (niet teveel vanwege de salami)
1 vleesbouillonblokje
1 et olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, taartvorm

Voorbereiding

Sipper ui (beetje grof)en knoflook (fijn). Snij helft salami in reepjes.
Beleg taartvorm met de deegplakken. Bak dit alvast in oven voor (20 min). Snij de peterselie fijn.

Bereidingswijze

Fruit ui en knoflook in olie in een koekenpan. Voeg mengsel van tomatenblokjes, peterselie, bouillonblokje, oregano, peper en zout toe. Zolang op het vuur tot het tot pap is ingedikt. Bodem van voorgebakken taartvorm bedekken met helft salamiplakken. Bedekken met ingedikt mengsel. Daar de plakken kaas overheen. De reepjes salami in ruitvorm hierover leggen. Druk hier en daar in de ruitjes een (evt. halve) olijf. Bak de flan nog 20 minuten in de oven op 200 gr.
Eventueel daarna wat resterende peterselie als garnering er bovenop.

Bron

van kennis

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten