Ispanakli kek

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2012
  • Ispanakli kek

    Ispanakli kek

    Ispanakli kek

  • Ispanakli kek

    Ispanakli kek

    Ispanakli kek

Ofwel Turkse spinaziecake. Zo prachtig als kerst dessert en de spinazie proef je helemaal niet.

Deel dit recept

Ingrediënten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de spinazie en laat deze met aanhangend water in de wok slinken. Doe het in de beker van de staafmixer en pureer het. Laat afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Meng de zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker, vanillesuiker, bakpoeder ( ik deed er een lepel karnemelk bij omdat dit de bakpoeder extra activeert) en het cakemeel door elkaar en zet er even flink de mixer op. Nu voeg je de gepureerde spinazie toe en krijg je een donkergroen mengsel. In het originele recept wordt de cake gebakken op een bakplaat, ik gebruikte een braadslee. Bekleed deze met bakpapier en verspreid het mengsel er goed over. Zet in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin. Prik even met een tandenstoker om te controleren of je cake gaar is. Deze moet er schoon uitkomen. Laat de cake goed afkoelen. Sla de room met de klopfix stijf. Neem een schaal die diep genoeg is voor 2 lagen cake+room+topping. Snijd de cake door ( niet horizontaal halveren hoor daar is de cake te dun voor) , leg de ene helft ondersteboven in je schaal, dan een flinke laag slagroom, daarop het tweede deel ondersteboven, nogmaals room en tot slot de kersen. Gebruik een pizzasnijder om de cake in vierkantjes te snijden. Zelf gebruikte ik minder room dan Hülja in het originele recept. Mijn cake was iets kleiner en hoger.

Bron

De Turkse Kok

Serveertip

Met thee, bij de koffie of bijvoorbeeld als onderdeel van een grand dessert. Kijk zeker even naar de stap voor stap foto`s bij het originele recept.
http://www.turksekok.nl/1621/ispanakli-kek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten