Thaise loempia`s van de kookles in Thailand
- Thais, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-12-2012
Dit is ook weer zo`n heerlijk gerecht van de Thaise kookles (in Chiang Mai, Thailand)
Het lijkt heel veel werk maar je kunt er ook meer tegelijk maken en een gedeelte ervan invriezen.
Het is een prima geschikt als voorgerecht, heerlijk als snack en ook op een buffet een mooie aanvulling.
Als je het inrollen eenmaal onder de knie hebt is het een fluitje van een cent (baht)
Ingrediënten 5 personen
2 eetl. arachideolie,4 teentjes knoflook (geplet en fijngesneden),
30 gr. wortel (in fijne reepjes),
6 shi-takes (in reepjes),
40 gr. kool (fijngesneden)
50 gr. tauge,
1/2 bakje tofu,
1 ei,
75 gr. glasnoedels (weken in warm water)
1 eetl. soja saus,
1/2 thl. zout,
1/2 thl. peper
1 thl. suiker
loempiavellen (toko)
Bereidingswijze
1. Wok de knoflook in de olie,
2. Voeg de overige ingrediënten toe. Begin met de wortel, kool daarna shi-take, tauge en tofu dan ei en noedels (uitgelekt). Als laatste soja saus, suiker, zout en peper.
3. Laten afkoelen.
4. Schep een eetlepel vulling op het loempiavel. Vouw de zijkanten erover en rol de loempia op. Smeer het uiteinde in met geklopt ei en "plak" het dicht.
5. Frituur de loempia`s in olie van 180 graden.
6. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bron
Van de Thaise kookles in Chiang Mai, Thailand
Serveertip
Serveer met chilisaus.
Lekker samen met thaise viskoekjes als voorgerecht; http://www.smulweb.nl/recepten/1409051/Thaise-viskoekjes-van-de-kookles-in-thailand
Laatste reacties
Bedankt voor het bewaren. Succes ermee. Groetjes van Wilmie _O_
Lekker hoor, dus meegenomen! Groetjes Dido
Ik ben aan het loempia's maken geslagen. Ik neem jouw recept ook mee. Dankjewel.
Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik neem het recept graag mee. Groetjes Lammy
Hoi Wilmie, dit lijkt me helemaal lekker. Heb het bewaard, denk ik, want het nieuwe systeem is wat warrig. Dus als nou blijkt dat het niet in mijn receptenboek terecht is gekomen, dan bestel ik er gewoon een paar. blij, blij!
dank je voor het delen. Gr. Monique
Ziet er heerlijk uit en ga ik zeker maken!
@Alex en @Wilmie, dank voor jullie reactie! Ik ga ze tzt zeker proberen.
@ Laura, Ik heb gewone ketjab manis gebruikt omdat ik niet meer precies wist welke sojasaus we in Thailand hebben gebruikt. Maar ik moet zeggen dat ik in het advies van Alex ook wel het volste vertrouwen heb.
Wat ziet dat er heerlijk uit Wilmie. Ik bewaar het wel maar maak ze voorlopig niet omdat `de feestdagen` een beetje teveel rond de heupen zijn gaan zitten. Maar in ieder geval staat het nu alvast in mijn kookboek. Bedankt voor het delen van dit recept. Groetjes, Louise