Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

  • Thais, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

  • Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

  • Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

  • Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

  • Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

  • Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

    Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

Dit is ook weer zo`n heerlijk gerecht van de Thaise kookles (in Chiang Mai, Thailand)
Het lijkt heel veel werk maar je kunt er ook meer tegelijk maken en een gedeelte ervan invriezen.
Het is een prima geschikt als voorgerecht, heerlijk als snack en ook op een buffet een mooie aanvulling.
Als je het inrollen eenmaal onder de knie hebt is het een fluitje van een cent (baht)

Deel dit recept

Ingrediënten 5 recipe.people
2 eetl. arachideolie,
4 teentjes knoflook (geplet en fijngesneden),
30 gr. wortel (in fijne reepjes),
6 shi-takes (in reepjes),
40 gr. kool (fijngesneden)
50 gr. tauge,
1/2 bakje tofu,
1 ei,
75 gr. glasnoedels (weken in warm water)
1 eetl. soja saus,
1/2 thl. zout,
1/2 thl. peper
1 thl. suiker
loempiavellen (toko)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Wok de knoflook in de olie,
2. Voeg de overige ingrediënten toe. Begin met de wortel, kool daarna shi-take, tauge en tofu dan ei en noedels (uitgelekt). Als laatste soja saus, suiker, zout en peper.
3. Laten afkoelen.
4. Schep een eetlepel vulling op het loempiavel. Vouw de zijkanten erover en rol de loempia op. Smeer het uiteinde in met geklopt ei en "plak" het dicht.
5. Frituur de loempia`s in olie van 180 graden.
6. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bron

Van de Thaise kookles in Chiang Mai, Thailand

Serveertip

Serveer met chilisaus.
Lekker samen met thaise viskoekjes als voorgerecht; http://www.smulweb.nl/recepten/1409051/Thaise-viskoekjes-van-de-kookles-in-thailand

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Doorsturen

Home Recepten