Gevulde aardappelkroketjes
- Belgisch,
- 60-120 min.
- Geplaatst op 26-12-2012
met veenbessen, heerlijk bij wildgerechten
Ingrediënten 6 personen
1 kg Aardappelen2 Eieren
50 gram Boter
Peper
Zout
Paneermeel
- voor de vulling :
50 gram Veenbessen
25 gram Suiker
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af, laat even opdrogen en dan opbloemen. Pureer ze. Splits de eieren. Meng de eierdooiers en de boter door de aardappelpuree. Kruid naar smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout. Strijk de puree open op een platte schaal en laat afkoelen.
Doe ondertussen de veenbessen in een pan met suiker. Breng aan de kook, tot de suiker is gesmolten. Laat goed afkoelen.
Schep met een ijsschep bolletjes uit de puree. Maak een kuiltje in het midden en schep er een theelepeltje veenbessen in. Rol er de puree omheen.
Wentel de balletjes eerst in bloem, daarna in losgeklopt eiwit en paneermeel. Laat de kroketjes 1 uur opstijven op een koele plaats. Bak ze in een frituur van 180° C en serveer.
Lekker bij wild!
Tip: in plaats van veenbessen kunt u appelstukjes gebruiken. Stoof ze met een klontje boter, wat suiker en kaneel. Laat de appelstukjes ook eerst afkoelen voor u ze in de pureeballetjes schept.
Bron
Proeven
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties