Bourgondische kip

  • 0-10 min.
  • Bourgondische kip

    Bourgondische kip

    Bourgondische kip

Deel dit recept

Ingrediënten
4 Kippenbouten - grote (te verdelen in boven- en onderbouten)
100 gram Spekblokjes
Bloem
50 gram Boter
1 eetlepel Honing - (of suiker)
24 Zilveruitjes - of een in ringen gesneden ui
1 Wortel - in schijfjes
250 gram Champignons - gesneden
1 fles Rode wijn
2 eetlepels Cognac
2 teentjes Knoflook - gepeld
4 snuifjes nootmuskaat
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kruid de kip met peper en zout en dep ze in de bloem.

2. Verhit de boter en laat de kippenbouten kleuren. Haal ze uit de pot en houd even opzij.

3. Doe de zilveruitjes, het spek, de suiker, de wortel, de champignons, tijm, laurier, rozemarijn, nootmuskaat en knoflook in de pot en laat 5 min. kleuren.

4. Voeg de kippenbouten terug toe en breng, indien gewenst, verder op smaak met peper en zout.

5. Laat de cognac erover druppelen en flambeer. Blus met de rode wijn.

6. Laat zachtjes sudderen onder gesloten deksel gedurende 35 min.

7. Neem het deksel eraf en laat inkoken tot de gewenste dikte

Bron

vlam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

titine062 avatar
titine062

Doorsturen

Home Recepten