Potjesvlees van konijn
- Belgisch, Borrelhapje
- 0-10 min.
- Geplaatst op 26-12-2012
feestelijk hapje, makkelijk klaar te maken maar altijd een succes
Ingrediënten
1 Konijn - in stukken
2 Ui
1 Prei
1 Wortel
1 stengel Selder
2 blaadjes Laurier
20 gram Gelatine per liter bouillon
Zout
Bereidingswijze
Zet de stukken konijn op met koud water en breng aan de kook. Voeg er zout aan toe en schuim geregeld af.
Doe er de laurierblaadjes en de schoongemaakte en fijngesneden soepgroenten bij. Laat nog ongeveer anderhalf uur zachtjes verder koken.
Laat de stukken konijn in de bouillon afkoelen.
Haal het vlees van de botten en doe het in een terrine.
Zeef de bouillon en schep er het vet af. Breng opnieuw aan de kook. Kruid naar smaak bij.
Meet de bouillon af en laat de geweekte gelatineblaadjes oplossen in de bouillon.
Overgiet het konijnenvlees in de terrine met de bouillongelei en laat 24 uur opstijven in de koelkast.
Snij de terrine in plakkenen dan in stukjes.Serveer met een klassieke tartaarsaus.
Bron
Proeven
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties