Potjesvlees van konijn

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 26-12-2012
  • Potjesvlees van konijn

    Potjesvlees van konijn

    Potjesvlees van konijn

feestelijk hapje, makkelijk klaar te maken maar altijd een succes

Deel dit recept

Ingrediënten

1 Konijn - in stukken
2 Ui
1 Prei
1 Wortel
1 stengel Selder
2 blaadjes Laurier
20 gram Gelatine per liter bouillon
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de stukken konijn op met koud water en breng aan de kook. Voeg er zout aan toe en schuim geregeld af.

Doe er de laurierblaadjes en de schoongemaakte en fijngesneden soepgroenten bij. Laat nog ongeveer anderhalf uur zachtjes verder koken.

Laat de stukken konijn in de bouillon afkoelen.

Haal het vlees van de botten en doe het in een terrine.

Zeef de bouillon en schep er het vet af. Breng opnieuw aan de kook. Kruid naar smaak bij.

Meet de bouillon af en laat de geweekte gelatineblaadjes oplossen in de bouillon.

Overgiet het konijnenvlees in de terrine met de bouillongelei en laat 24 uur opstijven in de koelkast.

Snij de terrine in plakkenen dan in stukjes.Serveer met een klassieke tartaarsaus.

Bron

Proeven

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten