Broodje hete kip
- Surinaams, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
- Geplaatst op 26-12-2012
Dit recept is tot stand gekomen na veelvuldig maken en aanpassen van het recept.
Ingrediënten 4 personen
- 3 kipfiles- 2 rode pepers of 1 madam Jeanette
- 2 uien
- 2 el ketjap manis
- 1 bouillon blokje (maggie of tuinkruiden)
- 4 tenen knoflook
- 1 afgestreken el bruine suiker
- optie mespuntje kentjur toevoegen.
- 8 afbakbroodjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 503,53 kcal |
Koolhydraten | 70,92 g |
Eiwitten | 38,39 g |
Vetten | 4,58 g |
Benodigdheden
wok of hapjespanBereidingswijze
Kipfilet 15 minuten koken in water waar een bouillonblokje kip is toegevoegd of anders met wat zout alleen. Kip vervolgens afgieten en laten afkoelen. Daarna de kip uitpluizen.
De ui in halve ringen en het pepertje in kleine ringen snijden en in wat olie frituren doe vervolgens de bruine suiker, verkruimelde bouillonblokje en de ketjap erbij. Het moet een soort papje worden. De oven voorverwarmen en de afbakbroodjes afbakken. Het uitgeplozen kipfilet bij het papje doen en goed omroeren en 10 minuten laten smoren.
Een broodje opensnijden en eventueel een laagje komkommer erop doen er dan de kip.
Serveertip
Uiteraard kan je dit ook met rijst eten i.p.v toevoeging op een broodje.
Laatste reacties
Het was heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar!!!!!! We hebben er Surinaamse broodjes bij gehaald. Mijn Surinaamse buren hebben geproefd en ik kreeg een 7 :-) Zij wilden het pittiger en vonden dat ik de pitjes in de madame Jeannette had moet laten zitten. Wij vonden het heet genoeg, want met pitjes moet je wel van heel pittig houden!!!! Volgende week zaterdag weer op het menu..
Lijkt me wel lekker, ik ga het ook een keer proberen! duurt wel 1 1/2 week maar zal het dan ook laten horen!
Succes en ik hoor graag wat je er van vond.
neem het recept mee, nog nooit zo klaargemaakt en lijkt mij heel lekker. Bedankt en groetjes Edith