Stoofpeertjes in rode wijn

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-12-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg stoofpeertjes (± 6-8 stuks)
1 fles rode wijn (Shiraz voor een mooie rode kleur van de stoofpeertjes)
1 kaneelstokje
1 citroen
100 g suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Dunschiller, grote pan

Voorbereiding

Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe ze in een pan.

Bereidingswijze

Giet de wijn erbij. Vul aan met water tot de peertjes onderstaan. Schil met de dunschiller repen van de schil van de citroen. Doe die in de pan, samen met alle andere ingrediënten. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur aan de kook komen. Laat op het allerlaagste vuurtje dan nog 2,5 uur zachtjes trekken (zonodig met een plaatje eronder). Controleer of de peertjes mooi zacht zijn en zet dan het vuur uit.
Laat ze in de pan rustig afkoelen.

Bron

Koken met Karin

Serveertip

Serveren: Warm, lauwwarm of koud. Lekker bij allerlei soorten rood vlees en wild

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten