Stoofpeertjes in rode wijn
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 26-12-2012
Ingrediënten 4 personen
1 kg stoofpeertjes (± 6-8 stuks)1 fles rode wijn (Shiraz voor een mooie rode kleur van de stoofpeertjes)
1 kaneelstokje
1 citroen
100 g suiker
Benodigdheden
Dunschiller, grote panVoorbereiding
Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe ze in een pan.
Bereidingswijze
Giet de wijn erbij. Vul aan met water tot de peertjes onderstaan. Schil met de dunschiller repen van de schil van de citroen. Doe die in de pan, samen met alle andere ingrediënten. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur aan de kook komen. Laat op het allerlaagste vuurtje dan nog 2,5 uur zachtjes trekken (zonodig met een plaatje eronder). Controleer of de peertjes mooi zacht zijn en zet dan het vuur uit.
Laat ze in de pan rustig afkoelen.
Bron
Koken met Karin
Serveertip
Serveren: Warm, lauwwarm of koud. Lekker bij allerlei soorten rood vlees en wild
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties