Broccolipuree met gember

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-12-2012

Heerlijke, licht pittige broccolipuree met verse gember. Prima combinatie met bijvoorbeeld risotto met groene asperges en/of paddestoelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 à 2 stronken broccoli
4 cm gemberwortel
1 ui
1 teen knoflook
125 ml kookroom
Zout
Cayennepeper
Scheutje olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer of blender

Voorbereiding

Breng water met wat zout aan de kook voor de broccoli.
Schil de gember, snij drie dunne plakken af en rasp de rest (ca. 3 cm) van de gember
Snij de ui en knoflook fijn
Maak de broccoli roosjes los van de stam


Bereidingswijze

Kook de broccoli in 8 tot 10 minuten goed gaar.
Fruit ondertussen de ui, knoflook en plakjes gember met een scheut olijfolie in een steelpannetje in ca. 5 minuten glazig. Laat de ui niet bruin worden.
Voeg de kookroom toe en laat nog ongeveer 4 minuten zachtjes koken (regelmatig roeren). Verwijder de plakken gember uit de saus.

Giet de broccoli af en druk in een vergiet met een lepel het overtollig water van de broccoli af. Doe de broccoli terug in de pan of in een blender en voeg de helft van de saus toe. Pureer in de blender of met de staafmixer tot een mooie puree. Voeg de rest van de saus, een telepel van de geraspte gember, een beetje cayennepeper en zout toe en pureer opnieuw.
Voeg vervolgens naar smaak extra gember en/of cayennepeper toe en pureer steeds tot de juiste smaak verkregen is.

Bron

notderbypie.com

Serveertip

Spuit toefjes op de borden voor een mooi resultaat

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten