Filotaart met spruitjes en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-12-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sinaasappel
1 el olie
2 sjalotten
500 g spruitjes
50 ml grand marnier
1 pak filodeeg
100 g boter
200 g zachte geitenkaas
75 g hazelnoten
gemalen chilipeper
tijm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
dichte taartvorm 24cm

Voorbereiding

Ontdooi het filodeeg
Smelt de boter
Boen de sinaasappel schoon
Snij de sjalotten in dunne ringen
Maak de spruitjes schoon en snij deze in 2en
Hak de hazelnoten grof

Bereidingswijze

Rasp de schil dun van de sinaasappel. Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten met de tijm zachtjes 3 minuten. Roer de spruitjes en sinaasappelrasp erdoor. Voeg de grand marnier toe en stoof de spruitjes met de deksel op de pan in ca. 7 minuten beetgaar. Laat de spruitjes afkoelen.

Bestrijk de vorm royaal met boter. Bestrijk de vellen filodeeg aan een kant met gesmolten boter. Vouw alle vellen filodeeg, met de boterkant naar binnen, dubbel zodat ze lange stroken vormen. Leg ze een voor een vanaf het midden op de bodem van de taartvorm, de helft van de strook hangt dus buiten de vorm. Leg ze in een cirkel. In het midden overlappen de vellen elkaar.

Verkruimel de geitenkaas boven een kom. Schep de spruitjes, de hazelnoten en naar smaak de chilipeper erdoor.

Schep de spruitjes op het deeg in de vorm. Pak het overhangende einde van het eerste vel en het uiteinde tot een roos, sla dan het vel naar binnen op de vulling. Doe dit bij elk overhangend uiteinde zodat de hele bovenkant van de taart gevuld is met rozen van filodeeg. Bestrijk de rozen royaal met de rest van de gesmolten boter. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak hem in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm 5 tot 10 minuten afkoelen. Haal hem vervolgens uit de vorm en zet hem op een schaal/

Bron

12 Maanden Lekker eten, Albert Heijn

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten