Runderribstuk in kruidenkorst met rode wijnsaus
- Frans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
zachtgegaarde ribstuk met rozemarijn/knoflook kruidenkorst, afgemaakt met een rode wijnsaus
Ingrediënten 8 personen
1 el grof zeezout2 el zwarte peperkorrels, gekneusd
3 teentjes verse knoflook,
1 flinke bos rozemarijn
4 el olijfolie
1 runderribstuk met been 350 gr per persoon
Benodigdheden
BraadsledeVleesthermometer
Voorbereiding
verwarm de oven voor (elektrische oven 220C/ heteluchtoven 200C/ gassatnd 7).
Meng het zout, de peperkorrels, knoflook rozemarijn (alleen de blaadjes), en de olijfolie door elkaar.
Wrijf het ribstuk rondom met het kruidenmengsel en leg in een braadslede. Prik de vleesthermometer in het vlees, zorg ervoor dat je in het midden van het vlees prikt. Niet tegen een bot.
Bereidingswijze
Plaats de braadslede in de voorverwarmde oven en laat 30 minuten garen. Zet de oven lager (elektrische oven 160C/ Heteluchtoven 140C/ gasstand 4) en laat 90 minuten langer garen.
Neem de braadslede uit de oven en leg het ribstuk op een snijplank en dek deze af met aluminiumfolie. Laat 30 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Maak intussen de saus. Verwarm het braadvocht in de braadslede of een koekenpan, op een medium warmtebron. bak de uien in ca 10 min glazig. Schenk de rode wijn en de bouillon erbijen laat ca 10 minuten inkoken tot sausdikte. Breng royaal op smaak met peper en zout, en serveer bij het ribstuk.
Bron
Kerstspecial goodfood 2012
Serveertip
drink de wijn waarmee de saus bereidt is bij het eten.