Appeltjes onder de deken

  • Nederlands, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-12-2012

Warm vanille/appel nagerecht, heerlijk in de winter.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el Rozijnen, 3 el appelsap, 4 stevige, kleine appels (Cox Orange), 1 el citroensap, 2 el bruine (basterd)suiker, 1 theelepel kaneel, 1/2 el boter of margarine, 1/2 liter vanillevla of custardvla, merg van 1 vanillestokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Appelboor, glazen schaaltje, kwastje,

Voorbereiding

In een glazen schaaltje rozijnen en appelsap doen. In de magnetron op vol vermogen in ca. 1 minuut heet laten worden. Rozijnen ca. 5 minuten laten weken. Intussen appels schillen en met een appelboor de klokhuizen verwijderen. Holtes van de klokhuizen iets groter maken. Met een kwastje de buitenkant van de appels bestrijken met citroensap. Zonodig rozijnen afgieten. Bruine suiker en kaneel door rozijnen roeren. Appels in vier glazen schaaltjes zetten. Holtes van appels vullen met het rozijnenmengsel. Op elke appel een klontje boter leggen. Tot gebruik afdekken.

Bereidingswijze

Schaaltjes met appels onafgedekt in de magnetron zetten. Appels in ca. 4 minuten op vol vermogen bijna gaar laten worden. Vanillevla eroverheen schenken. In de magnetron de appels met vla onafgedekt in ca. 2 minuten op vol vermogen warm laten worden.

Bron

Margriet/Libelle

Serveertip

Vervang de vanillevla door custardvla, met daarin het merg van een vanillestokje verwerkt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten