Erwtensoep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-12-2012

erwtensoep zoals deze vroeger bereidt werd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram spliterwten, 2 prei, 1 winterwortel, 1/2 knolselderij, laurierblad, enkele spruiten, ui, peper, zout, 300 gr. speklapjes, 300 gr. verse worst, evt. enkele aardappels, 2 bouillonblokken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe 2 ltr water, de spliterwten, de speklapjes, het laurierblad en zout of bouillonblokken in een grote pan.
Breng dit aan de kook en laat het 45 minuten opstaan. Roer het regelmatig.
Snij ondertussen de prei, wortel en knolselderij. Haal het spek uit de soep en snij het in stukjes. Snij ook de verse worst in plakjes en voeg deze samen met het gesneden spek, prei, wortel en knolselderij weer toe aan de soep. Laat het geheel nog minstens 30 minuten opstaan (langer is lekkerder) Voeg naar smaak nog peper en zout toe. Naar behoefte in dobbelsteentjes gesneden aardappels toevoegen om de soep dikker te maken.

Bron

Oud recept

Serveertip

Serveren met roggebrood met kaas of met toast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten