Klassieke rode-wijn (wild) saus

  • Frans, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 eetlepel boter
- 400 ml volle rode wijn (categorie 9)
- 1/2 pot vlees/wildfond (a 380 ml)
- 1 teentje knoflook (gepeld)
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 100 g roomboter ijskoud
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1307,60 kcal
Koolhydraten 35,44 g
Eiwitten 5,81 g
Vetten 94,12 g

Bereidingswijze

- Sjalotten pellen en heel fijn snipperen.
- In pan met dikke bodem 1 el boter toevoegen en 5 min. sjalot fruiten.
- Knoflook, tijm en laurier door sjalot scheppen. - Fond en wijn in pan schenken en aan de kook brengen. Saus op matig vuur in 15-20 min. tot helft laten inkoken.
- Ingekookte saus boven andere pan door fijne (punt)zeef schenken.
- Saus opnieuw verhitten tot kookpunt en op smaak brengen met zout en peper.
- IJskoude boter in klontjes snijden.
- Pan van vuur nemen.
- Boterklontjes in gedeeltes met garde snel door saus kloppen, zodat saus licht bindt.
- Saus niet meer laten koken, maar au bain marie of rechaud warm houden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten