Vegetarische Lasagna a la Jan V

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 blikken tomatenstukjes
250 ml slagroom
1 grote tl sambal of 1 rode peper
4 tenen knoflook
60 ml olijfolie
1 bol buffalo mozzarella
peper en zout

voor de lasagna vellen
300 gram bloem
3 eieren
3o ml olie
snuf zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pastamachine
pan met water
ovenschaal voor lasagna
sauspan
plastic zakje

Voorbereiding

bloem op het aanrecht, kuiltje maken daarin de eieren en de olie en een snufje zout. Kneden tenminste 6 minuten, een half uurtje laten rusten in een plastic zakje

In stukjes door de pasta-machine lange vellen draaien.


Bereidingswijze

olie in de sauspan verhitten en de knoflook fruiten. tomatenstukjes toevoegen,zout en, peper en sambal toevoegen. De saus enigzins in laten koken (15 min.) Daarna slagroom toevoegen. 1 min. warmen. Eventueel op smaak maken met zout en peper.

in pan met water de pastavellen 1 min. koken.

in de ovenschaal om en om vellen en saus begin en eindig met saus. stapel door tot ongeveer 10 a 13 lagen opbouwen.
De oven op 180 graden. De mozzarella in plakjes op de lasagna.
15 tot 30 minuten in de oven

Bron

van vrienden

Serveertip

eten met pestobrood en rucola salade.

De saus is ook lekker bij andere pasta soorten. Voeg voor de variatie ui en gerult gehakt toe.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjalieffering avatar
marjalieffering

Doorsturen

Home Recepten