Vegetarische Lasagna a la Jan V
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
2 blikken tomatenstukjes250 ml slagroom
1 grote tl sambal of 1 rode peper
4 tenen knoflook
60 ml olijfolie
1 bol buffalo mozzarella
peper en zout
voor de lasagna vellen
300 gram bloem
3 eieren
3o ml olie
snuf zout
Benodigdheden
pastamachinepan met water
ovenschaal voor lasagna
sauspan
plastic zakje
Voorbereiding
bloem op het aanrecht, kuiltje maken daarin de eieren en de olie en een snufje zout. Kneden tenminste 6 minuten, een half uurtje laten rusten in een plastic zakje
In stukjes door de pasta-machine lange vellen draaien.
Bereidingswijze
olie in de sauspan verhitten en de knoflook fruiten. tomatenstukjes toevoegen,zout en, peper en sambal toevoegen. De saus enigzins in laten koken (15 min.) Daarna slagroom toevoegen. 1 min. warmen. Eventueel op smaak maken met zout en peper.
in pan met water de pastavellen 1 min. koken.
in de ovenschaal om en om vellen en saus begin en eindig met saus. stapel door tot ongeveer 10 a 13 lagen opbouwen.
De oven op 180 graden. De mozzarella in plakjes op de lasagna.
15 tot 30 minuten in de oven
Bron
van vrienden
Serveertip
eten met pestobrood en rucola salade.
De saus is ook lekker bij andere pasta soorten. Voeg voor de variatie ui en gerult gehakt toe.