Kerstkoekjes

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2012
  • Kerstkoekjes

    Kerstkoekjes

    Kerstkoekjes

Heerlijke en lang houdbare peperkoekachtige koekjes.

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 eetlepels keukenstroop
  • 300 gram bloem
  • mespuntje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram koude boter in blokjes
  • 100 gram bruine basterdsuiker


Voor het glazuur:
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • oven
  • deegrol
  • uitsteekvormpjes, liefst in kerstsfeer
  • bakpapier

Voorbereiding

Klop in een kom de eieren los met de stroop.
Zeef de bloem, bakpoeder, zout, gemberpoeder, kaneel en bruine basterdsuiker boven een kom. Meng de boter erdoor en giet driekwart van het eimengsel erbij. Kneden tot samenhangend deeg. Is het deeg te droog, dan wat eimengsel erbij. Is het deeg te nat, dan wat bloem toevoegen. Laat minimaal half uur rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik. Steek er met de vormpjes figuurtjes uit. Leg de figuurtjes op een met bakpapier bekleden bakplaat. Laat ongeveer 2 cm tussen de koekjes open.
Bak de koekjes ongeveer 18 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Klop de eiwitten los. Voeg langzaam de poedersuiker toe en roer net zo lang tot de suiker helemaal is opgenomen en je een witte, romige massa hebt. Versier de koekjes met het glazuur. Eventueel resterend glazuur kun je in afgedekt (luchtdicht) ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Bron

De smaak van december, Albert Heijn

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten