1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

Door: agmahe

  • Wereld, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2012

Ingrediënten 15 personen


- 1 vanillestokje
- 100 gr boter op kamertemperatuur
- 100 gr poedersuiker
- 50 ml slagroom
- 150 gr pure chocolade
- 75 gr cacaopoeder


Verder heb je nodig


- Spuitzak (met een opening van circa 2 cm)
- mixer
- Vershoudfolie
- bord of plankje
- Vriezer

Slagroomtruffels
Slagroomtruffels

Lekkere slagroomtruffels voor bij de koffie of om zomaar lekker weg te snoepen

Ontdek meer:

Voorbereiding

- De boter op kamertemperatuur laten komen
- Bekleed een bord of een plankje met de vershoudfolie
- Strooi op een diep bord de cacao

Bereidingswijze

- Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit.

- Meng de vanillemerg, boter, suiker en de room tot een cremige massa. De boter moet alles goed hebben opgenomen.

- Doe het mengsel in een spuitzak en maak op het bord/plankje strepen van circa 2 cm dik. Je kunt ook met lepels kleine bergjes maken van het mengsel.

- Zet het voor circa 30 minuten in de vriezer.

- Smelt de chocolade au bain-marie.

- Haal het slagroommengsel uit de vriezer en snijd de repen in stukjes van circa 2 cm . Haal de stukjes met een vork door de gesmolten chocolade. Zorg ervoor dat aan alle kanten chocolade zit. Rol ze daarna door de cacao en laat ze op een bord uitharden in de koelkast.

Bron

Foodies Special 2011 (life is sweet)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agmahe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top