Vruchtenbrood

  • > 120 min.
  • Vruchtenbrood

    Vruchtenbrood

    Vruchtenbrood

Een halfzoet brood met een vleugje kruiden en een licht sinaasappelaroma. Haal de broodbakmachine weer eens uit de kast want dit is zoooo lekker. In het originele recept worden de hele vruchten toegevoegd, ik vond dat te grof en heb de 2e keer de tutti frutti gesneden.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 450 gram bloem
  • 2,75 dl water op kamertemperatuur
  • 1 el olie
  • 2 tl koekkruiden
  • 1-2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 1 ½ tl zout
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 175 gram grof gesneden tutti frutti
  • 1 el melkpoeder
  • 1 zakje gistpoeder (7 gram)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Broodbakmachine

Voorbereiding

Voorbereiden: volg de aanwijzingen die bij je machine passen. Als je daar als laatste het vocht moet toevoegen doe dan alles uit dit recept omgekeerd.

Bereidingswijze

Schenk het water in de broodvorm en voeg de olie en de helft van de bloem toe tot het vocht bedekt is. Strooi de koekkruiden, sinaasappelschil, suiker, tutti frutti, het melkpoeder en zout erover. ( je kunt de tutti ook na de piep toevoegen maar dit stond in het recept) Bedek alles met de rest van de bloem, maak een ondiep kuiltje en strooi daar de gist in. Zet de vorm in de BBM en stel in op basis ( witbrood of nr 1)

Bron

Meer dan broodbakken met je machine - Sonia Allison

Serveertip

Laat het brood 10 minuten afkoelen en schud het dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster. Heerlijk met alleen wat boter of zoet beleg naar keuze natuurlijk. Ook geroosterd is het heerlijk.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar
molenmeisje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten