Hollandse garnalen amuse

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-12-2012
  • Hollandse garnalen amuse

    Hollandse garnalen amuse

    Hollandse garnalen amuse

Tip voor kerst: Een lekkere simpele Hollandse garnalen amuse die je in 15 minuten op tafel kan hebben staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
100 gr Hollandse garnalen
½ avocado (rijp)
1 grote stronk witlof (8 blaadjes)
1 el verse dille
2-3 el whisky cocktailsaus

whisky cocktailsaus
100 ml slagroom
2 el mayonaise
1 el ketchup
1-2 el whisky
2 tl citroen sap
zout en cayenne peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1) Klop de slagroom met een garde hangend op (net niet helemaal stijf.) Doe de overige ingrediënten voor de whisky cocktailsaus bij de slagroom in de kom en roer het voorzichtig met een lepel door tot de saus goed gemengd is. Breng de saus op smaak met zout en cayenne peper.

2) Snijd de stronk van de witlof af en pluk de blaadjes los, je hebt 8 blaadjes nodig die je als lepel kunt gebruiken. Doe de blaadjes in een kom en was ze schoon, laat de blaadjes daarna uitlekken.

3) Snijd de avocado over de lengte door tot de pit, snijd dan rondom de pit zodat je 2 helften hebt. Draai de helften in tegengestelde richting om de avocado open te draaien. We hebben 1 helft nodig, de andere helft kun je morgen bijvoorbeeld lekker als ontbijt eten met wat yoghurt.

4) Pel de schil van de avocado en snijd hem in blokjes ongeveer net zo groot als de Hollandse garnalen.

5) Hak de dille fijn.

6) Doe de Hollandse garnalen met de dille en avocado in een kom en mix het door elkaar.

7) Voeg nu 2-3 el whisky cocktailsaus toe en mix het door het garnalen mengsel.



8) Schep de garnalen in de witlof blaadjes en serveer het op een leuke amuse lepel.

Laat het smaken!

Bron

http://yourcooking.nl/hollandse-garnalen-amuse

Serveertip

Kijk voor meer foto`s en tips op mijn site, zie bron onderaan dit recept.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten