Tirame Su (Authentiek)
- Italiaans, Nagerecht
- > 120 min.
Dit origineel authentieke recept is afkomstig van Mr. Campeol, de uitvinder van tiramisu en tevens eigenaar van het beroemde Restaurant Le Beccherie in Veneto, Italiê.
Ingrediënten
500 gr mascarpone250 gr suiker
300 ml sterke espresso (Lavazza)
30 Savoiardi (Italiaanse lange vingers)
6 eierdooiers
2 eetlepels bittere cacao (Pernigotti)
Voorbereiding
Doe de suiker en de eierdooiers in een beslagkom en klop het met een garde tot een mooie schuimige massa. Voeg de mascarpone toe en klop met de garde net zolang tot er een mooie room ontstaat.
Bereidingswijze
Doop de savoiardi in de koude espresso en leg ze dicht tegen elkaar aan in een rechthoekige glazen schaal met een hoge rand. Verdeel de helft van de room over de savoiardi en strijk met het een houten spatel gelijjkmatig erover. Leg vervolgens opnieuw een laag in de espresso gedoopte savoiardi er bovenop en dan weer een een laagje room. Herhaal het proces tot alles op is. Zet de schaal circa 3-4 uur in de koelkast zodat alles goed kan opstijven. Bestrooi tijdens het opdienen door een thee-zeefje de bovenkant met de cacao.
Bron
Mr. Campeol
Serveertip
Maak deze Tiramisu een dag van te voren want de volgende dag is hij nog lekkerder van smaak! Gebruik in plaats van Savoiardi, gewone Hollandse lange vingers en de Pernogotti door een bittere cacao van Van Houten.