Tirame Su (Authentiek)

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.

Dit origineel authentieke recept is afkomstig van Mr. Campeol, de uitvinder van tiramisu en tevens eigenaar van het beroemde Restaurant Le Beccherie in Veneto, Italiê.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr mascarpone
250 gr suiker
300 ml sterke espresso (Lavazza)
30 Savoiardi (Italiaanse lange vingers)
6 eierdooiers
2 eetlepels bittere cacao (Pernigotti)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de suiker en de eierdooiers in een beslagkom en klop het met een garde tot een mooie schuimige massa. Voeg de mascarpone toe en klop met de garde net zolang tot er een mooie room ontstaat.

Bereidingswijze

Doop de savoiardi in de koude espresso en leg ze dicht tegen elkaar aan in een rechthoekige glazen schaal met een hoge rand. Verdeel de helft van de room over de savoiardi en strijk met het een houten spatel gelijjkmatig erover. Leg vervolgens opnieuw een laag in de espresso gedoopte savoiardi er bovenop en dan weer een een laagje room. Herhaal het proces tot alles op is. Zet de schaal circa 3-4 uur in de koelkast zodat alles goed kan opstijven. Bestrooi tijdens het opdienen door een thee-zeefje de bovenkant met de cacao.

Bron

Mr. Campeol

Serveertip

Maak deze Tiramisu een dag van te voren want de volgende dag is hij nog lekkerder van smaak! Gebruik in plaats van Savoiardi, gewone Hollandse lange vingers en de Pernogotti door een bittere cacao van Van Houten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

richard43 avatar
richard43

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten