Cottage pie
- Engels,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 22-12-2012
Een heerlijke "engelse pub" maaltijd
Ingrediënten 4 personen
2 el. olijfolie (chili olie is het lekkerst)geraspte kaas
3/4 ui heel fijn gesneden in kleine blokjes
1 wortel heel fijn gesneden in kleine blokjes
500 gr. gemengd gehakt
2 el. bloem
2 el. tomatenpuree
2 kopjes rundvlees jus
5 grote aardappelen
2 el. oregano
1 rode peper zeer fijn gesneden
zout
1 klontje boter
Benodigdheden
MengkomOvenschaal
Sauteuse pan
Voorbereiding
Gehakt los maken en met peper en zout kruiden.
Rundvlees jus maken.
(voor een makkelijke snelle jus voor de jus, neem ik altijd 50gram boter(becel)
150cl water en twee eetlepels juspoeder. Boter laten smelten en bruin worden en water en juspoeder toevoegen.)
Bereidingswijze
verwarm de olie in een diepe sauspan/vleespan en doe de ui erbij. Roerbakken totdat de ui glazig is geworden.
Het gehakt erbij doen en rullen tot het gehakt geheel bruin is. Als het gehakt helemaal bruin is, de bloem erbij doen en roerbakken voor 1 minuut. (Het wordt nu een dikke klonterige massa.)
Voeg dan de tomatenpuree, wortel, oregano, peper en zout toe en mix alles goed door
elkaar.
Voeg de jus toe, goed mengen en breng het geheel aan de kook.
laat het geheel, afgedekt, op een zacht pitje zo`n 10 minuten zachtjes koken.
(Het behoort een vrij vaste massa te blijven)
Snij de aardappelen in vieren en kook de aardappelen goed in een laagje water.
zo`n 15 minuten. (ik laat deze altijd koken als het vlees afgedekt suddert). Giet de aardappelen af en pureer deze tot aardappelpuree.
Gooi er een klontje boter bij en meng het geheel goed. Als het te droog is, kan
je er een beetje melk bij gooien.
Giet de vleesmix in een ovenschaal en breng losjes met je vingertoppen een laagje van de aardappelpuree erover aan.
Gooi er niet teveel op, zo`n 2cm is genoeg! en gladstrijken hoeft niet.
Sprenkel de geraspte kaas erover en zet de schaal
in een op 190C voorverwarmde oven. De schaal niet afdekken.
Laat het zo`n 15-20 minuten in de oven of totdat de aardappel/kaas laag goed bruin is geworden.
Serveertip
Lekker bij een groente combi van brocolli en bloemkool.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties