Japanse visfondue
- Japans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-12-2012
Een zalig licht gerecht waar onze kinderen super van genieten, een goed alternatief voor gourmetten, maar vooral heel gezond en lekker.
Ingrediënten 4 personen
Visbouillon of 3 tablettenPeen, ui en prei
Soja
Gember
Dille
Bleekselderij
Paksoi
Parijse worteltjes
Sperziebonen
Ananas
Vis zoals zalm, kabeljauw, garnalen, gamba`s, pangasius, yellowtail, etc
Benodigdheden
Japanse fonduesetSoeppan
Snijplank met mes
Goed gedekte tafel
Voorbereiding
Kook het fond of water met de visbouillontabletten tesamen met de peen, ui, prei, gember en soja voor een half uur tot een smakelijke visbouillon. Doe als laatste de dille erbij.
Bereidingswijze
Snij alle vis en groenten in grove stukken en serveer gescheiden van elkaar op een gedekte tafel.
Maak diverse sausjes, zoals ketjap, terriyaki, chili, kerrie, sesamolie met rijstazijn en bouillon, Thaise vissaus, etc. Doe de hete bouillon in de fonduepan en zet ook op de gedekte tafel. Steek de brander aan.
Serveertip
Serveer met een geurige rijst als jasmijnrijst. Ook leuk: doe er noedels bij en gaar die in 4 minuten in de bouillon. Heel smakelijk met een frisse witte wijn. De ananas is smaakvol met de terriyaki saus, En de groenten doen het heerlijk in de bouillon. En gooi de overgebeleven visfond niet weg, altijd lekker voor een saus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties