Japanse visfondue

  • Japans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2012

Een zalig licht gerecht waar onze kinderen super van genieten, een goed alternatief voor gourmetten, maar vooral heel gezond en lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Visbouillon of 3 tabletten
Peen, ui en prei
Soja
Gember
Dille
Bleekselderij
Paksoi
Parijse worteltjes
Sperziebonen
Ananas
Vis zoals zalm, kabeljauw, garnalen, gamba`s, pangasius, yellowtail, etc
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Japanse fondueset
Soeppan
Snijplank met mes
Goed gedekte tafel

Voorbereiding

Kook het fond of water met de visbouillontabletten tesamen met de peen, ui, prei, gember en soja voor een half uur tot een smakelijke visbouillon. Doe als laatste de dille erbij.

Bereidingswijze

Snij alle vis en groenten in grove stukken en serveer gescheiden van elkaar op een gedekte tafel.
Maak diverse sausjes, zoals ketjap, terriyaki, chili, kerrie, sesamolie met rijstazijn en bouillon, Thaise vissaus, etc. Doe de hete bouillon in de fonduepan en zet ook op de gedekte tafel. Steek de brander aan.

Serveertip

Serveer met een geurige rijst als jasmijnrijst. Ook leuk: doe er noedels bij en gaar die in 4 minuten in de bouillon. Heel smakelijk met een frisse witte wijn. De ananas is smaakvol met de terriyaki saus, En de groenten doen het heerlijk in de bouillon. En gooi de overgebeleven visfond niet weg, altijd lekker voor een saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten