1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Kerstkransjes
  5. Kinder kerstkransjes

Kinder kerstkransjes

  • Kinderkeuken, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-12-2012

Ingrediënten


> 250 Gr. Bloem
> 175 Gr. Roomboter
> 125 Gr. Witte basterd suiker
> 3 Gr. Bakpoeder = 1/2 tl.
> 1 El. Citroenrasp
> mespunt zout
> garnering als grove suiker (parels) of amandelen kaneelsuiker, etc.
> 1 eidooier met scheutje room
> extra bloem voor op het aanrecht


Verder heb je nodig


Deegroller
Uitsteekvormpjes
Mixerkom
Koude handen
Folie
Kwastje
Krukje


Kinder kerstkransjes

kerstkransjes als kerstboompje en kerstster mjammi

kerstkransjes als kerstboompje en kerstster mjammi

Heel makkelijk en vooral smakelijk recept, en zooooo gezellig samen te maken - ALTIJD een goed resultaat !! Dit recept is voldoende voor een goed gevulde koektrommel/ schaal of kerstboom

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven op 175 graden (hete lucht)
Was je handen met ijskoud water en droog ze goed af. Zet de mixerkom klaar in de gootsteen en het krukje erbij :-)
Leg ook vast een groot stuk folie op het aanrecht klaar ca. 60 cm breed.

Bereidingswijze

Doe de eerste vijf ingrediƫnten in de kom en kneed de boter door de meel. Maak er flinterdunne vlokjes van zodat alle meel langs alle boter gaat. Uiteindelijk wordt het een grote bal van deeg, druk die in een vierkant plat op de folie rechts en sla het linker stuk erover heen. Doe dit voor een kwartier in de koelkast. Na de wachttijd besprenkel je de plaat waarop je gaat rollen met bloem en haal je de dikke plak deeg eruit en rol je met de deegroller het stuk uit tot een dikte van een twee euro. Druk nu de vormpjes vanaf de rand uit het deeg. Alles wat je over houdt gaat eerst weer terug in de koelkast en daarna begin je weer met de deegroller. Leg de deegvormpjes op de ingevette bakplaat of op een siliconenmat op het ovenrooster. Scheid de dooier van het eiwit doe het scheutje room bij de dooier en klop dit los. Bestrijk met een kwastje alle koekjes en beleg ze met de garnering. Doe in de oven voor max 20 minuten. Laat ze afkoelen op de plaat - veel plezier en smakelijk eten!

Serveertip

Met een gaatje van een appelboor bovenin het vormpje en een lintje erdoor zijn ze super voor in de boom. En als je kleurstof hebt is het leuk om de suiker met groen en rood te kleuren voor een nog beter kerstgevoel - zalig kerstfeest.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willy_u


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willy_u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top