Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-2012
  • Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

    Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

    Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

  • Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

    Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

    Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

  • Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

    Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

    Lievelingstoetje van mijn kleinkinderen

Als mijn kleinkinderen mogen kiezen welk toetje we eten, is steevast het antwoord: pyramides !!De basis is hetzelfde als mijn "kerstpannacotta met witte chocolade en vers fruit". Ik heb aangekruist dat dit een kinderfeestjesrecept is, maar geloof me , dit smaakt altijd, voor iedereen.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
350 g crème fraîche , 60 g suiker, 100 g witte chocolade van goede kwaliteit, 2 blaadjes gelatine, een zakje (50 g ) frambozencoulis (diepvries), 300 g rood fruit (diepvries)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan met dikke bodem, siliconen pyramidevormpjes of muffinvormpjes; je kunt het natuurlijk ook in glazen bakjes maken

Voorbereiding

Laat de gelatine weken in koud water. Doe crème fraîche , suiker en de in stukjes gehakte chocolade in een pan met dikke bodem en laat al roerende, op matig vuur, rustig aan de kook komen. Roer er , van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine door. Blijf 5 minuten roeren.
Af laten koelen tot het een beetje dik begint te worden, wel af en toe even roeren.

Bereidingswijze

Zet de siliconenvorm op bv een snijplankje, anders kun je hem, eenmaal gevuld, niet meer transporteren. Vul de holtes en zet voor minstens 4 uur in de koelkast. (kan ook 1 à 2 dagen van te voren).Laat een uur voor het serveren de coulis en het fruit ontdooien. Fruit afgieten en mengen met de frambozencoulis.

Serveertip

De randjes van de "puddinkjes" even losmaken met de achterkant van een mes en ze dan op bordjes storten. Het vruchtenmengsel schep je erover.( als je het voor volwassenen maakt is een scheutje crème de cassis eroverheen erg lekker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten