Kaneelijs zonder machine

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-12-2012
  • Kaneelijs zonder machine

    Kaneelijs zonder machine

    Kaneelijs zonder machine

Een recept om makkelijk heerlijk ijs te maken, een ijsmachine is niet nodig! Je kunt ijs maken in alle smaken die je lekker vind.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 Ml slagroom
397 gram gecondenseerde melk (1 blik)
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels amaretto
kaneel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3226,15 kcal
Koolhydraten 258,32 g
Eiwitten 47,02 g
Vetten 216,67 g
Benodigdheden
Mixer
Vriezer

Bereidingswijze

Klop als eerst de slagroom stijf.

Mix daarna in een andere kom de amaretto en de vanillesuiker door de gecondenseerde melk.
Voeg naar smaak de kaneel toe. (Er mag best wat kaneel in, wanneer de slagroom wordt toegevoegd wordtde smaak weer milder.)

Wanneer je de kaneel hebt toegevoegd mix je op de laagste stand en zo kort mogelijk de slagroom erdoor.

Zet het nu in een bak in de vriezer.

Haal na een half uur de bak uit de vriezer en roer het door met een vork. Dit voorkomt dat je ijskristallen te groot worden. Blijf dit ieder uur herhalen tot het ijs stevig is geworden. Nu kan je het in de vriezer laten staan tot gebruik.

Eet smakelijk.

Bron

http://www.kevinandamanda.com/recipes/dessert/easy-homemade-ice-cream-without-a-machine.html

Serveertip

Je kunt ook rozijnen toevoegen aan het recept. Heerlijk bij de warme appeltaart!

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 13-04-2016

Mijn broer vond het ijs ook erg lekker, en vond het leuk dat je zelf ijs kon maken

moniquek1 avatar
moniquek1 12-04-2016

Heb hem gisteren gemaakt,kon hem vanmorgen pa goed proeven want was nu echt ijs geworden,vind hen heerlijk als me broer vanavond komt eten krijgt hij dit als toetje,ben benieuwd wat hij er van vind gr monique

moniquek1 avatar
moniquek1 25-11-2015

neem deze van je mee is niet zo moeilijk te maken groetjes Monique

pwiggers avatar
pwiggers 23-11-2015

Lijkt me heerlijk. Ik heb nog gecondenseerde melk in huis, dus aan de slag. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten