Kersttrifle met cranberries

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2012
  • Kersttrifle met cranberries

    Kersttrifle met cranberries

    Kersttrifle met cranberries

Een écht kerstrecept uit een oude Eten-bijlage van Seasons.
Dus als je nog twijfelt over het kerst nagerecht..........
Het recept is voor 4-6 personen

Deel dit recept

Ingrediënten

    Voor de custard:
    4 deciliter volle melk
    1 vanillestokje (doormidden gesneden)
    115 gram suiker
    6 eierdooiers
    zout
    140 milliliter slagroom

    Voor de cranberrylaag:
    225 gram cranberry`s
    sap en rasp van 1 sinaasappel
    100 gram suiker

    Extra ingrediënten:
    200 gram fruitcake of chocoladecake
    5 (roze) schuimpjes
    5 eetlepels madera
    2 deciliter slagroom
    2 eetlepels suiker
    zilveren bolletjes (taartversiering)


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan; mixer; zeef; kom; mooie glazen schaal of kom;

Bereidingswijze


    Maak de custard door de melk, het vanillestokje en 55 gram suiker in een pan te verhitten tot het bijna aan de kook is. Klop intussen de eierdooiers schuimig met een snufje zout en de rest van de suiker in een grote kom. Neem het vanillestokje uit de pan en houd apart. Giet de hete melk al roerend bij het eimengsel. Doe het mengsel terug in de pan en houd het mengsel al roerend tegen de kook aan totdat de -custard dikker wordt (duurt circa 10 minuten). Giet de slagroom erbij en schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze toe. Roer goed door en zeef het mengsel in een kom. Laat helemaal afkoelen en koud worden in de koelkast. Kook voor de cranberrylaag de cranberry`s met het sap en de rasp van de sinaasappel en de suiker circa 5 minuten of tot de meeste bessen opengesprongen zijn. Laat afkoelen. Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd de cake in blokjes en verdeel ze over de bodem van een mooie glazen schaal of kom. Verkruimel de schuimpjes erover en sprenkel de madera erover. Verdeel de cranberry`s over de bodem en schep er eerst de custard en dan de slagroom op. Garneer met de zilveren bolletjes en eventueel rode besjes.



Bron

seasons.nl

Laatste reacties

tonia1947 avatar
tonia1947 22-12-2012

Het ziet er heerlijk uit. En ik wil het zeker proberen. hele fijne kerstdagen . groetjes Tonia.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten