Spruiten-kaasschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=1 kg kruimige aardappelen
600 gram spruiten,schoonge-
maakt,= 1/2 bakje amandelen
a 100 gram,grof gehakt.
=100 ml melk,=50 gram boter,
=1 mespunt nootmuskaat.
=190 gr.emmertalerkaas
geraspt.= 2 pakjes flinter-
dunne rauwe ham.
in stukjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
KOOKPAN
KOEKENPAN
STEELPAN
PUREESTAMPER
OVENSCHAAL

Voorbereiding

VERWARM DE OVEN VOOR OP
180 GR.c.

Bereidingswijze

*Schil de aardappelen en snijd
ze in gelijke stukken.Kook ze
in water mert zout 20 min.
gaar.Halveer ondertussen de
spruiten en kook ze in water
met zout 5 min.Giet af en
spoel koud onder stromend
water,
*Verhit ondertussen een
koekenpan zonder olie of
boter en rooster de asmandel-
en in 3 min.goudbruin.Laat
afkoelen op een bord.Verwarmd
tegelijkertijd de melk 2 min.
in een steelpan.
Giet de aardappelen af en
stamp ze fijn met de puree-
stamper.Klop de melk met een
garde door de puree.Voeg
25 gram boter,de nootmuskaat
4en kaas toe.Schep voor-
zichtig de spruiten,ham en
amandelen erdoor.
*Verdeel over de ovenschaal.
Snijd de rest van de boter
in vlokjes en verdeel erover.
Bak ca. 15 minuten in de
oven.Als je de spruiten te
lang verhit,ontstaat een
sterke zwavelsmaak.Houd de
bereidingstijd dus goed in
de gaten.

Bron

©

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harry_bijl avatar
harry_bijl

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten