Boeuf Stroganoff met penne

  • Russisch,
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 tn knoflook
400 gr biefstuk
1 tl paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
4 el bloem
4 tomaten of (1 blikje tomatenblokjes a 400gr)
250 gram champignons
1 groene + 1 gele paprika
50 gr bakboter (croma)
olijfolie
100ml kookroom
6 augurken
zout en peper
2 el congnac
1 tl tijm
70gr tomatenpuree (blikje)
400 gr Penne
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

* wrijf het vlees in met de bloem, cayennepeper en de paprikapoeder peper en zout
* snij de paprika`s en tomaten in kleine blokjes snipper het ui en knoflookteentje. snij de augurken in kleine reepjes.

* kook de penne volgens de verpakking.

Bereidingswijze

bak het vlees met 50gr bakboter 1 1/2 minuut aan elke kant zet het vuur uit en warm de congnac op via een metalen lepel boven de gaspit en laat de vlam erin slaan. Giet deze vervolgens brandend over elke biefstuk uit. zet het vlees vervolgens warm weg,
fruit de ui en knoflook in wat olijfolie aan en doe vervolgens de champignons en de paprika en tomatenpuree er bij en bak dit 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de tijm erbij en laat dit 15 minuten koken voeg zout en peper toe.
snij het vlees in reepjes en warm deze even kort mee.
zet het vuur uit en roer de kookroom er door heen.

Serveertip

serveer de strogonoff met de augurkreepjes , penne en wat peterselie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hotstuff31 avatar
hotstuff31

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten