Luxe eiersalade
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
Dit is een lekkere ei-salade met zuur van de augurk en zoet van de appel. Dit bijgerecht is lekker op een blaadje sla, op een pistolet, op een toastje of gewoon als bijgerecht voor bij het eten.
Ingrediënten 4 personen
2 pistolets, is niet nodig6 eieren
1 kleine appel
4 augurkjes
1 el ketchup
4 el mayonaise
100 gram ham
1/2 krop ijsbergsla, voor garnering
een paar takjes verse bieslook
1/2 citroen voor garnering
snufje paprikapoeder
zout en versgemalen peper
Benodigdheden
messnijplankje
steelpan
kom
houten lepel
Voorbereiding
pak alle ingrediënten dat je nodig hebt. Daarna natuurlijk eerst handen wassen.
Bereidingswijze
Kook de eieren hard in 7 minuten, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren fijn.
Schil de appel en snijd hem in smalle reepjes. Snijd de augurkjes en de ham fijn. Schep alles in een kom door elkaar en doe de eieren erbij.
Schep voorzichtig de ketchup, de mayonaise, het paprikapoeder, zout en peper erdoor en zet de salade even in de koelkast.
Haal 8 bladeren los van de krop sla en leg telkens 2 bladeren in elkaar op een bordje. Snij de bieslook in kleine stukjes en de citroen in schijfjes.
Vul de `slaschaaltjes` met salade en versier met de bieslook en een schijfje citroen. Snijd de pistolets en verdeel de sneedjes over de borden.
Smakelijk eten!