doperwtengnocchi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2012
  • doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

  • doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

  • doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

  • doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

  • doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

  • doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

  • doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

    Doperwtengnocchi

Heel apart, gnocchi van doperwten. Dit recept is van Ronald Kunis, van restaurant `de Kas`in Amsterdam.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram rijpe tomaten
4 el olijfolie
1 1/2 teentje knoflook
1 citroen, geraspt en geperst
tabasco naar smaak
500 gram verse doperwten (je kunt ook diepvriesdoperwten gebruiken)
3 eidooiers
175 gram Parmezaanse kaas, geraspt
200 gram bloem
2 bollen (buffel) mozzarella, in plakken
handvol basilicum, gescheurd.
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
keukenmachine of staafmixer
zeef
keukentouw
grote spuitzak

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereidingswijze

Leg de tomaten in een ovenschaal (ik heb ze in vieren gesneden) en bespenkel met olie, 1 teentje knoflook en zout en peper naar smaak. Gaar de tomaten 25 minuten in de oven (ik adviseer om dit langer te doen om de tomaten echt een geroosterde smaak te geven)Pureer de tomaten met een staafmixer of in de keukenmachine en wrijf daarna door een fijne zeef. Breng de saus op smaak met zout, peper, citroenrasp en -sap en tabasco. (ik heb minder dan de helft van het citroensap gebruikt) Kook de saus daarna in tot de helft.
Dompel de doperwten onder in kokend water en spoel daarna direct af onder koud, stromend water. Meng in de keukenmachine de doperwten met de eidooiers, 1/2 teentje knoflook en de parmezaanse kaas. Meng daarna met de bloem en breng op smaak met zout en peper.
Span een touwtje over een pan. Breng hierin water aan de kook met zout naar smaak. Spuit met een spuitzak een kleine hoeveelheid van het doperwtenmengsel in het kokende water en snijd telkens het mengsel eraf over het touwtje. Zodra de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar.
Besprenkel de mozzarella met olie, zout en peper. Serveer de gnocchi met tomatensaus en mozzarella, garneer met basilicum.

Bron

Kookboek: Topkoks voor thuiskoks 6, koken voor elkaar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten