Amuse van overgebleven kip

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-12-2012

Als je nog wat kip over hebt, en je wilt er iets lekkers mee maken...

Deel dit recept

Ingrediënten
Kipfilet
Grand Marnier
Yoghert
Kerrie
Kardamon
Blaadjes (verse) koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, blender, steekvorm, spuitzak

Voorbereiding

Pluk wat blaadjes van de koriander, zet een scheut drank klaar

Bereidingswijze

Zet de kip aan in wat olie. Het ligt er net aan wat voor een stukje kip je hebt, ik heb altijd kipfilet over. Deze zet ik een kleine 10 minuten in de olie met regelmatig omkeren. Peper en zout is nog niet nodig.
Als de kip klaar is, haal deze uit de pan en snijd er plakken van van iets meer dan een halve centimeter. Steek hier mooie rondjes uit. De rest van de kip houd je apart.

Zet de rondjes kip even aan in een heel klein beetje olie en flambeer deze met Grand-Marnier. De kip is al gaar dus dit hoeft maar een minuutje. De smaak moet er alleen even intrekken, de alcohol eruit.
Bewaar de plakjes in een oven van ongeveer 60 graden.

De rest van de kipfilet pureer je vervolgens samen met een scheutje yoghert, kerrie en kardamon. Het ligt aan de hoeveelheid kip die je overhebt hoeveel kruiden en yoghert je nodig hebt.
Maak een mooie puree. De puree moet glad zijn en aan een lepel blijven plakken als je`m uit de blender haalt. Proef tussen het draaien door of je peper of zout wilt hebben.

Serveertip

Leg het plakje kipfilet onderop, een toefje van de kippuree er bovenop en garneer af met een takje koriander.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten