Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Herfst ovenschotel

Herfst ovenschotel

Door: RoosShariff

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2012

Ingrediënten 4 personen


1 middelgrote winterwortel, 1 gele paprika, 1/4 rettich, 1 kleine courgette, 1 schaaltje mini tros tomaten, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 theelepels pesto, olijfolie, ongebrande, ongezouten gemengde boomnoten, zachte geitenkaas rol, half bakje tortellini met spinazievulling


Verder heb je nodig


Ovenschotel, koekenpan, steelpan, mes, plank, schaal, oven, een hittebestendig schaaltje gevuld met water onder in de oven zetten. of zet een stoomoven op de gemengde stand (oven en stoom)

Herfst ovenschotel

kan ook heel goed in minipannetjes geserveerd worden. mooi van kleur.


Een lekker, voedzaam gerecht. Ideaal om restjes op te maken. En voor degene die af en toe een keer geen vlees willen, zelfs mijn man zei dat het vlees niet miste. Eet smakelijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Strooi 2 handen noten in een Ovenschaal of in een anti-aanbakpan en bak ze tot ze een lekker kleurtje krijgen en gaan geuren. Snijd de groente, (behalve de tomaten), in blokjes van ong. 1 cm en begin met de courgette, zodat deze dan als laatste in de pan gaan. Daar bovenop de paprika, dan de peen en de rettich. De ui grof snijden en als laatste boven op leggen. Als je tussen de groentes steeds een velletje keukenpapier legt kan je steeds heel gemakkelijk de verschillende groenten verdeelt in baktijd in de pan doen. Scheelt een hoop bakjes, afwas, of ruimte in de vaatwasser. Zet ondertussen een pan met water en een snuf zout op voor de pasta. verwarm de (stoom)oven voor op 180 graden, stand oven met stoom, of bakje water onderop zetten. pel de knoflooktenen, plet en snipper er een laat de andere heel.

Bereidingswijze

Laat de Koekenpan met een beetje olie warm worden. Niet overdreven heet laten worden. Doe de hele knoflookteen in de olie en laat deze lichtbruin worden, de olie gaat dan al lekker ruiken. Haal de teen uit de olie en doe de grof gesneden ui als eerste in de olie. Het water in de pan zal ondertussen koken, doe de pasta in het water en laat deze volgens de verpakking gaar worden. Als de ui begint te kleuren, voeg dan de peen en de rettich blokjes toe, omroeren en rustig laten bakken. Zodra je ziet dat de rettich wat doorschijnend wordt kan de paprika erbij. Weer omroeren en even laten bakken. Als laatste de courgette toevoegen en omroeren. Nog even laten meebakken. Ik kook keramisch, dus zet nu de pit uit en laat het op restwarmte pruttelen. Met gas de pit laag zetten.
Nu in de lege schaal (waar alle groente in zat) de pesto doen en de gesnipperde knoflookteen. olijfolie toevoegen tot er de pesto iets dunner wordt dan vla.
Het groente mengsel in een ingevette ovenschaal doen de pasta en de noten door het mengsel heen roeren. Dan de geitenkaas in kleine stukjes brokkelen en verdelen. Bestrooien met zout en peper. De tomaten met steel bovenop leggen en bedruipen met het pestomengsel. De rest verdelen over de hele schotel. De schaal in de oven zetten en zo`n 25 minuten laten garen.
De tomaten zullen barsten maar niet verschrompelen. Ook de groente en de pasta zullen zo niet verbranden of uitdrogen.

Serveertip

Lekker met een goed glas rode wijn of een bokbiertje.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RoosShariff
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top