Kaas-mosterdsalade met augurkjes
- Nederlands,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 18-12-2012
Ik houd erg van kaassalade op brood, maar vind dat je in de winkel veel te veel betaalt voor een klein bakje. En dat terwijl het zo makkelijk zelf te maken is!
Ingrediënten
- 200 gram belegen kaas, in kleine blokjes/reepjes- 2 kleine augurken, in kleine blokjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel (witte) wijnazijn
- paar fijngehakte stengels bieslook
- 1 eetlepel kerrie
- versgemalen peper en zout
- eventueel: nootmuskaat, chilivlokken, komijn
Bereidingswijze
Meng de mosterd met de olie, de azijn en de kappertjes. Roer de mayonaise erdoor en de yoghurt, en meng dan de vaste ingredienten erdoor.
Breng op smaak met de specerijen en peper en zout.
Serveertip
Lekker op versgebakken brood.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties