Heksen cupcakes
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-12-2012
17g koolhydraten dus geschikt voor diabeten
Ingrediënten 12 personen
250gr plantaardige margarine15gr zoetstof
2 eidooiers
4 eiwitten
250 gr zelfrijzend bakmeel
50ml lauwe magere melk
50 gr pure hagelslag
merg van een half vanillestokje
Benodigdheden
cupcakevormpjes, kom, mixerVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Bereidingswijze
Roer de boter tot het zacht is en klop het daarna een klein beetje luchtig. Meng de zoetstof er door en voeg de melk alsook de eidooiers toe. Als alles goed gemengd is, voeg je geleidelijk het zelfrijzend bakmeel toe.Klop het geheel nog enkele ogenblikken luchtig met de mixer. Spatel de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig onder en probeer er zoveel lucht in te behouden. Meng er de 50 gr. pure chocolade hagelslag en het merg van het vanillestokje onder en doe het deeg in de vormpjes.
10 minuten op 200°C, daarna verminderen tot 170 °C en nog 20 minuten laten bakken
Bron
www.diabetesfonds.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties