Heksen cupcakes

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2012

17g koolhydraten dus geschikt voor diabeten

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
250gr plantaardige margarine
15gr zoetstof
2 eidooiers
4 eiwitten
250 gr zelfrijzend bakmeel
50ml lauwe magere melk
50 gr pure hagelslag
merg van een half vanillestokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cupcakevormpjes, kom, mixer

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.

Bereidingswijze

Roer de boter tot het zacht is en klop het daarna een klein beetje luchtig. Meng de zoetstof er door en voeg de melk alsook de eidooiers toe. Als alles goed gemengd is, voeg je geleidelijk het zelfrijzend bakmeel toe.Klop het geheel nog enkele ogenblikken luchtig met de mixer. Spatel de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig onder en probeer er zoveel lucht in te behouden. Meng er de 50 gr. pure chocolade hagelslag en het merg van het vanillestokje onder en doe het deeg in de vormpjes.
10 minuten op 200°C, daarna verminderen tot 170 °C en nog 20 minuten laten bakken

Bron

www.diabetesfonds.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten