Hete bliksem

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2012
  • Hete bliksem

    Hete bliksem

    Hete bliksem

Met dit koude weer heb ik een lekker warm gerecht voor jullie! Hete bliksem is een oud Nederlands gerecht. Het is een stamppot die bestaat uit 2 delen aardappel, 1 deel zure appelen (goudreinetten) en 1 deel zoete appelen of peren.
Varianten van het gerecht worden verkregen door de toevoeging van spek tijdens het koken, of door gebruik van stoofperen in plaats van appelen. Een andere variant is "donder en hete bliksem", waarbij ham en Franse mosterd worden toegevoegd. Het gerecht wordt doorgaans opgediend met bloedworst.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Appels, aardappels en suiker en spekjes. Heel makkelijk en goedkoop!
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zorg dat het kacheltje lekker warm staat de gloeien en je schort op!

Bereidingswijze

Schil de aardappels en de appels.Was en snijd de aardappels in stukken.Kook de aardappels met wat zout in ca.10 min.gaar.Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen.Snijd 1/3 deel van de appels in kleine stukjes en snijd de rest in grove stukken.Voeg als de aardappels ca.10 min.koken de grove appel toe.Laat dit samen nog ca.10 min.koken.Giet het vocht af.

Bron

www.facebook.com/DorpsomroeperJacob?fref=ts

Laatste reacties

oncookingterms avatar
oncookingterms 18-12-2012

wat is dit voor eten eten :)??

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten