Koljanka

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Dit recept heeft ooit eens in het personeelsblaadje gestaan. Ik was niet zo`n fan van bietjes, maar zo heb ik ze echt leren waarderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr mager varkens- of kipvlees
100 gr spekreepjes
75 gram boter
2 uien
1 teen knoflook
500 gr gekookte rode bietjes
200 gr champions
200 gr komkommer
1,5 dl tomatenketchup
50 gr tomatenpuree
0,5 dl yoghurt
2 takjes dille
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

vermaal met de blender de helft van de bietjes met de tomatenpuree en -ketchup tot een saus.
Snijd de uien in ringen.
Snijd de komkommer in de lengte door, lepel de zaadlijst eruit en snijd de stukken komkommer in reepjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de rest van de bietjes in plakjes.

Bereidingswijze

Bak de spekjes uit in een klontje boter. Haal ze uit de pan en bak in het spekvet de reepjes varkens- of kipvlees. voeg de uiringen toe en pers het knoflookteentje er boven uit.
Voeg de champignons toe. Als dit mengsel gaar is kan de tomaten-bietensaus worden toegevoegd. Voeg tenslotte de komkommerreepjes en de bietenschijfjes toe en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Bron

een recept van de ziekenhuiskok in een personeelsblaadje

Serveertip

Serveer dit alles met frites of gebakken aardappeltjes en top de saus met een lepel yoghurt en een takje dille.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nheerkens avatar
nheerkens

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten