Koljanka
- Balkan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit recept heeft ooit eens in het personeelsblaadje gestaan. Ik was niet zo`n fan van bietjes, maar zo heb ik ze echt leren waarderen.
Voorbereiding
vermaal met de blender de helft van de bietjes met de tomatenpuree en -ketchup tot een saus.
Snijd de uien in ringen.
Snijd de komkommer in de lengte door, lepel de zaadlijst eruit en snijd de stukken komkommer in reepjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de rest van de bietjes in plakjes.
Bereidingswijze
Bak de spekjes uit in een klontje boter. Haal ze uit de pan en bak in het spekvet de reepjes varkens- of kipvlees. voeg de uiringen toe en pers het knoflookteentje er boven uit.
Voeg de champignons toe. Als dit mengsel gaar is kan de tomaten-bietensaus worden toegevoegd. Voeg tenslotte de komkommerreepjes en de bietenschijfjes toe en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Bron
een recept van de ziekenhuiskok in een personeelsblaadje
Serveertip
Serveer dit alles met frites of gebakken aardappeltjes en top de saus met een lepel yoghurt en een takje dille.