Selma′s brownies
- Kinderkeuken, Banket
- 60-120 min.
Ingrediënten 20 personen
- 200 gr boter- 200 gr pure chocolade
- 400 gr bruine basterdsuiker
- 4 geklopte eieren
- 200 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 200 gr gehakte walnoten
Benodigdheden
- schaal (30 en 15 cm doorsnee)- pan
- spatel
- garde
- bakblik (20 bij 30 cm)
- oven
Voorbereiding
Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een schaal. Voeg de boter toe. Smelt dit au bain marie.
Klop de eieren.
Hak de walnoten.
Vet het bakblik in.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze
Als de boter en de chocolade zijn gesmolten, haal je deze van het vuur en roer je alle andere ingrediënten erdoor. Verdeel het mengsel over het bakblik en bak het in 30 minuten gaar.
Bron
Mijn eerste kookboek (ISBN: 9021300303)
Serveertip
Mocht je het deeg wat smeuiger willen hebben, verkort dan de baktijd tot 20 à 25 minuten.