Romige Dadeltaart (lekker `sticky`)

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
Ingrediënten voor 20 personen
- 90 gr. roomboter op kamertemperatuur
- 125 gr. zachte roomkaas (ik gebruik mon chou) op kamertemp
- 250 gr. bruine basterd suiker
- 3 eieren op kamertemp.
- 75 gr bloem
- 75 gr. zelfrijzend bakmeel
- 2 bakjes dadels, à 200 gram ontpitte dadels, grof gehakt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 C (stand 2)
vet de springvorm goed in met boter, eventueel bedekken met bakpapier

Bereidingswijze

- meng in een grote kom de boter en de roomkaas en vervolgens de suiker
- doe de eieren er vervolgens 1 voor 1 bij en mix tot een glad mengsel
- meng er vervolgens langzaam de bloem en de bakmeel bij
- klop verder op de middelste stand tot het mengsel glad is en van kleur verandert (wordt lichtbruin van kleur)
- schep met een houten lepel de dadels door het beslag
- schep het mengsel in de springvorm en bak de taart ongeveer 1 uur en 30 minuten

Haal de afgekoelde taart uit de vorm, wikkel het gebak stevig in plasticfolie zodat er geen lucht bij komt, en daarna in aluminiumfolie.
De ingepakte taart kan tot 2 weken op een donkere koele plek worden bewaard.

Bron: Smulweb

Bron

smulweb

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten