Tajine van lamsgehaktballetjes met worteltjes en dadels
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een verrukkelijke tajine van pittig lamsgehakt met
het zoete van worteltjes en dadels; wat een combinatie hè?
Voorbereiding
Zo maak je het:
Vermeng het lamsgehakt met de 1/2 koffielepel 4 specerijen-
poeder (of anders dezelfde hoeveelheid ras el hanout) en
de fijngehakte verse koriander.
Maak er kleine balletjes van en laat rusten in de koelkast.
Schrap de wortelen, was ze en snijd ze in plakjes.
Laat ze 15 minuten koken in een pan met 1/2 l.water waarin je
het bouillonblokje hebt opgelost.
Bereidingswijze
Verhit een scheut zonnenbloemolie in een tajine (of in een
kook/braadpan en fruit daarin de in plakjes gesneden ui totdat
ze glazig zijn.
Rol de lamsgehaktballetjes door het losgeklopte ei en daarna
door wat bloem.
Braad de gehaktballetjes aan in de tajine (of de kook/braadpan).
Voeg er de voorgekookte en goed uitgelekte wortelplakjes
aan toe en een beetje van de voor het voorkoken van de worteltjes
gebruikte bouillon.
Voeg de 1/4 koffielepel 4-specerijenpoeder toe, de ontpitte dadels
en peper naar smaak.
Breng alles weer aan de kook, zet het vuur dan laag, doe het deksel
op de tajine (of kook/braadpan) en laat 20 minuten lekker stoven.
Controleer de saus op smaak (voeg evt. zout/peper nog toe).
Dien op in de tajine of schep op een mooie ronde schaal.
Strooi er het (evt. eerst nog even in een droge koekenpan geroosterde-)
amandelschaafsel overheen.
Geef er lekker Marokkaans brood bij of anders couscous.