Briouats met merguezworstjes
- Marokkaans, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-12-2012
Een heerlijk recept van krokante briouats gevuld met merguezworstjes....
Ingrediënten
Dit heb je nodig:merguezworstjes;
ontpitte groene olijven;
geraspte kaas;
fijngehakte platte peterselie;
loempiavellen (ontdooid).
Zoals jullie kunnen lezen heb ik geen exacte hoeveelheden
voor alle ingrediënten opgegeven.
Dat laat ik aan jullie zelf over; even zelf bekijken hoeveel
briouats je zou willen maken (1 loempiavel per briouat) en
dan even inschatten hoeveel vulling je er in wilt.
Bereidingswijze
Zo maak je het:
Bak de benodigde merguezworstjes in een koekenpan in een
scheutje olie rondom gaar.
Je kunt als je dat wilt ook 1 merguezworstje per briouat nemen;
leg dat worstje op een loempiavel,vouw de zijden eromheen en
rol op. Bak ze gaar en krokant in zonnenbloemolie op 180 graden.
Laat goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze met een pittige
saus.
Voor het andere recept met de gaar gebakken merguezworstjes:
Snijd de gare merguezworstjes in dunne plakjes en vermeng die
met de in stukjes gesneden groene olijven, de fijngehakte peterselie
en een beetje geraspte kaas.
Leg een beetje van deze vulling op een loempiavel, vouw de zijden
er overheen en rol ze op.
Bak ze gaar op de bovenstaande manier.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties