Wortelstamp van pastinaak, zoete aardappel, venkel en rode u

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2012

"Wortelstamp" met andere groenten, maar minimaal even lekker. De groentes grof gestampt, niet zo fijn als gemiddeld wordt gedaan, dan is ie op z`n lekkerst!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 pastinaakknollen (geschild, in blokjes van ca 3x3 cm)
3 zoete aardappelen (geschild, in blokjes van ca 3x3 cm)
1 venkelknol (grof gesnipperd, evt groene loof klein snijden en apart houden)
2 grote of 3 kleinere rode uien (gesnipperd)
0,5 L groentenbouillon
2 el maizena (aangelengd met wat - afgekoeld - kookvocht)
(versgemalen) nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 658,40 kcal
Koolhydraten 75,92 g
Eiwitten 17,09 g
Vetten 24,64 g
Benodigdheden
Kookpannen, zeef en pureestamper.

Bereidingswijze

Breng in een pan de bouillon aan de kook en doe alle groentes er in. Laat dit ca 10 minuten koken tot ze net aan gaar zijn (effe proeven of prikken met een vork/mes). Ze mogen niet te gaar zijn. Giet ze dan af boven een andere pan door een zeef, bouillon bewaren. Groenten even laten uitdampen. Maak van de helft van het kookvocht
een dunne saus door deze te binden met maizena. Maak op smaak met versgemalen nootmuskaat en evt venkelgroen. Stamp de groentes grof, het moet allemaal nog herkenbaar zijn. Serveer de saus over het gerecht en dien dan direct op. Eet smakelijk!

Bron

Onze groenteboer

Serveertip

Als je er vlees bij wilt, smaakt hier een saucijsje of verse worst hier heel lekker bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten