Sneeuwbol (Kokosmousse)

  • Internationaal,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-12-2012

Het is een heerlijk fris kerstdessert, met of zonder alcohol beide zijn erg lekker en feestelijk om te zien. Een ware tractatie met flair!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 50 gr kokosrasp
* 1 dl kokosmelk
* 2-3 schijven ananas
* 0.25 l ananassap of malibu
* 1 theel citroensap
* 1 eetl suiker
* 10 gr gelatine
* 0.25 l slagroom
* 2 eiwitten
* kokosrasp om te versieren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week de gelatine in koud water (10 min). Verwarm het ananassap, citroensap, kokosmelk en suiker. Neem de pan van het vuur en vermeng met de uitgeknepen gelatine tot deze is opgelost. Laat afkoelen tot kamer temp.

Bereidingswijze

Snipper de ananasschijven en roer deze door het lobbig geworden sap. Klop de slagroom en de eiwitten afzonderlijk stijf. Spatel dit alles in gedeelten door het sap (eerst de slagroom) en doe het mengsel in een bolvormige kom. Laat dit opstijven in de koelkast en stort de mousse op een schaal.

Bron

onbekend

Serveertip

De mousse wordt het mooist als je hem na het storten ruim bestooit met kokosrasp en leg eventueel enkele kokoskrullen aan de basis

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten