Chocolate chip cookies van Gerdien Ras

  • Banket
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
115 gram roomboter
100 gram suiker
110 gram donker basterdsuiker
1 ei
5 ml vanillearoma
190 gram meel (bloem)
0,5 zakje bakpoeder
2 gram zout (ruime snufje)
100 gram pure chocolade stukjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De lekkerste chocolate chip koekjes! Lekker krokant van buiten en smeuig van binnen.

Mix de roomboter, de suiker en basterdsuiker tot een smeuïge mengsel. Daarna het ei en de vanillearoma erdoor mixen. Als het weer goed gemixt is de overige ingrediënten toevoegen en mixen. Daarna met een lepel de balletjes deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat leggen. Dit recept maakt ongeveer 15 koekjes. De ovenplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden (hete lucht 170 graden) 10 min bakken. Gelijk eruit halen. Ze lijken dan nog rauw maar dat hoort.
Koud laten worden en dan smikkelen!

Voor het chocolade neem ik altijd een reep pure chocolade en hak die fijn. Wil je echte `chips` dan kun je die halen bij de Welkoop. Het maakt voor de smaak niet uit.

Veel bakplezier (en eetplezier) toegewenst! Let op: Deze koekjes zijn niet goed voor de lijn! Als je aan de lijn wilt doen deze niet bakken want ze zijn verslavend! :P

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

esterkramer avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten