Chocolate chip cookies van Gerdien Ras
- Banket
- 0-10 min.
Bereidingswijze
De lekkerste chocolate chip koekjes! Lekker krokant van buiten en smeuig van binnen.
Mix de roomboter, de suiker en basterdsuiker tot een smeuïge mengsel. Daarna het ei en de vanillearoma erdoor mixen. Als het weer goed gemixt is de overige ingrediënten toevoegen en mixen. Daarna met een lepel de balletjes deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat leggen. Dit recept maakt ongeveer 15 koekjes. De ovenplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden (hete lucht 170 graden) 10 min bakken. Gelijk eruit halen. Ze lijken dan nog rauw maar dat hoort.
Koud laten worden en dan smikkelen!
Voor het chocolade neem ik altijd een reep pure chocolade en hak die fijn. Wil je echte `chips` dan kun je die halen bij de Welkoop. Het maakt voor de smaak niet uit.
Veel bakplezier (en eetplezier) toegewenst! Let op: Deze koekjes zijn niet goed voor de lijn! Als je aan de lijn wilt doen deze niet bakken want ze zijn verslavend! :P