Bloemkoolschotel met Rösti

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Bloemkoolschotel met Rösti

    Bloemkoolschotel met Rösti

    Bloemkoolschotel met Rösti

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 grote bloemkool in roosjes gesneden
zout
4 eieren
40 gram boter
1 gesnipperde ui
1 eetlepel kerriepoeder
40 gram bloem
400 ml melk
peper
200 gram hamreepjes
2 eetlepels gehakte peterselie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten
Kook de eieren hard in 10 minuten.
Pel ze en hak ze fijn.

Bereidingswijze

• Verhit de boter, voet ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten.
• Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen.
• Giet de melk er in gedeelten bij.
• Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.
• Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal.
• Verdeelde hamreepjes erover.
• Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.
• Meteen opdienen, of van te voren maken en opwarmen in de oven, 180 graden 20 minuten.
• Serveer er gebakken aardappels of rösti.bij

Bron

plus

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

esterkramer avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten