Bloemkoolschotel met Rösti
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Voorbereiding
Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten
Kook de eieren hard in 10 minuten.
Pel ze en hak ze fijn.
Bereidingswijze
• Verhit de boter, voet ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten.
• Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen.
• Giet de melk er in gedeelten bij.
• Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.
• Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal.
• Verdeelde hamreepjes erover.
• Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.
• Meteen opdienen, of van te voren maken en opwarmen in de oven, 180 graden 20 minuten.
• Serveer er gebakken aardappels of rösti.bij
Bron
plus